Tapijt 2x beschermd

Zelfs voor de meest allround vakman (m/v) is het leggen van tapijt een niet-alledaagse klus. Dus werk je in bouw, onderhoud of projectinrichting en moet je aan de slag op een tapijtgedekte ondergrond? Dan beschermt PrimaCover de vloerbedekking voor je. Gooi dus even een rolletje uit voor je aan de slag gaat. Dat scheelt een boel gedoe. Want het herstellen van beschadigd tapijt is tijdrovend en kostbaar. We maken het je gemakkelijk, want met keuze uit twee soorten afdekmateriaal houden we het tapijt schoon en onbeschadigd! Kies PrimaCover Carpet tapijtfolie of PrimaCover Carpetsaver afdekvlies voor tapijt. Beide producten zijn geschikt voor zowel vloeren als trappen.

Onherstelbaar beschadigd

Als je ooit werkzaamheden hebt uitgevoerd op een tapijtgedekte ondergrond, dan weet je dat vloerbedekking onherstelbaar beschadigd kan raken. Je bent al snel te laat om het geknoeide materiaal te verwijderen. Stucgips, verf en vuil hechten hechten zich in een oogwenk aan de tapijtvezels. Zo’n vlek krijg je er niet meer uit. Met vervelende discussies met je opdrachtgever tot gevolg. Dus als je een renovatie, verbouwing of installatieklus uitvoert in een hotel, appartement, school of kantoorruimte, zorg dan voor een betrouwbare bescherming. PrimaCover Carpet en PrimaCover Carpetsaver zijn beide ontwikkeld voor bestaand en doorgedroogd tapijt.

Speciale lijmlaag

Het is de speciale lijmlaag die PrimaCover Carpet en PrimaCover Carpetsaver hun houvast geven. Zou een vloer of trap zijn gemaakt van een hard materiaal, dan heeft het afdekmateriaal veel contact met de ondergrond. Bij tapijt is dat natuurlijk niet zo. Tapijt is namelijk ruw. Met een oppervlak dat bestaat uit dunne haartjes en vezels. Vandaar dat die speciale kleeflaag zo belangrijk is. Deze bijzonder krachtige lijm omsluit de toppen van de tapijtvezels en houdt PrimaCover Carpet en PrimaCover Carpetsaver op hun plaats. Dus ook wanneer er overheen gelopen wordt, verschuiven deze PrimaCover-producten niet. Beide tapijtbeschermers zijn uiteraard verwijderbaar zonder lijmresten.

PrimaCover Carpet tapijtfolie

USP+tekst PrimaCover Carpet

PrimaCover Carpet is een transparante zelfklevende tapijtfolie. Daarmee zorg je voor een vochtdichte bescherming van tapijtgedekte vloeren en trappen. PrimaCover Carpet is met name geschikt bij lichte tot middelzware belasting. Deze tapijtfolie is extra stevig en bovendien ook nog eens leverbaar in twee diktes: 50µm en 100µm. Hoe dikker de uitvoering, hoe beter bestand tegen mechanische beschadigingen. Bijvoorbeeld door de wielen van steigers en kruiwagens. Met PrimaCover Carpet bescherm je de textiele vloerbedekking tegen de indringing van water, verf, zaagsel, stucgips en stof. Elke rol (breedte 0,652 meter) bevat 100 meter tapijtfolie.

PrimaCover Carpetsaver afdekvlies voor tapijt

USP+tekst - PrimaCover Carpetsaver

Het tweede type tapijtbeschermer in ons assortiment is PrimaCover Carpetsaver afdekvlies voor tapijt. Dit afdekmateriaal beschermt de vloerbedekking ook als er sprake is van grotere beschadigingsrisico’s. Dus niet alleen door water, verf, zaagsel, stucgips en stof. Maar bijvoorbeeld ook wanneer de tapijtgedekte vloer of trap intensief belast wordt door steigers, ladders, bouwmaterialen, bouwstempels, puin en de scherpe uiteinden van metalen leidingen. PrimaCover Carpetsaver is een afdekvlies met de kwaliteit die je van ons gewend bent, maar dan speciaal ontwikkeld voor tapijt. Dit tweelaags vloeistofdicht zelfklevend afdekvlies bestaat uit een onderlaag van zelfklevende tapijtfolie met daar bovenop een schokabsorberende toplaag van polyestervlies. PrimaCover Carpetsaver is verkrijgbaar in twee breedtes: 0,65 meter voor gangen en trappen en 1 meter voor grotere oppervlakken. Elke rol bevat 50 meter.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het beschermen van tapijt? Het behulpzame Primaverde adviseursteam helpt je met plezier. Of informeer bij jouw professionele schildersgroothandel of bouwgroothandel. Hieronder vind je bovendien de links naar de productinformatiepagina’s van PrimaCover Carpet en PrimaCover Carpetsaver.