De sterkste Zelfklevende Tapijtfolies

Tapijt is kwetsbaar voor vervuiling. Logisch dat je dit wilt beschermen voordat je aan de slag gaat. Het afdekken van tapijt is niet alleen heel praktisch, maar het voorkomt ook een boel kopzorgen en herstelkosten. PrimaCover Carpet behoort tot de sterkste zelfklevende tapijtfolies op de markt. Zelfs bij licht vochtige omstandigheden is de folie antislip. Bovendien zorgt de speciale lijmlaag ervoor dat PrimaCover Carpet uitstekend op zijn plek blijft liggen op alle tapijtgedekte vloeren en trappen. Ideaal bij schilderwerken, stukadoren en onderhoudsklussen. Je hebt keuze uit twee diktes: 50 en 100µm.

USP+tekst PrimaCover Carpet

Afdekken van tapijt

Het beschermend afdekken van tapijt tijdens onderhoud, renovatie en projectinrichting is noodzakelijk om de kwaliteit en esthetiek van de vloerbedekking te behouden. Vanwege de gevoelige vezels, de open structuur en kwetsbare oppervlak is het extra opletten geblazen met latex, lak, vocht, gruis, inloopvuil en beschadigingen door zware en scherpe voorwerpen. Het grootste risico bij het afdekken van vloerbedekking is schijnveiligheid. Standaardfolie of karton is niet bestand tegen beschadigingen of hecht niet op de juiste wijze aan het oppervlak. Dan denk je dat je de boel goed hebt beschermd, maar bij de eerste voetstappen verschuift je afdekmateriaal en komen delen van het tapijt onbeschermd aan de oppervlakte te liggen.

Tapijtpolen

Tapijt bestaat uit een drager met talloze polen. Dat zijn talloze kleine bundeltjes garen. Zowel korte als lange polen werken als veerkrachtige mini-armpjes. Als er iets op het tapijt wordt geplaatst, zullen deze polen terugveren en het object een klein stukje verplaatsen. Een inferieur afdekmateriaal ‘loopt’ dus steeds een stukje verder weg van je project. PrimaCover Carpet zelfklevende tapijtfolie is anders. De folie is dikker (50 of 100µm) en is voorzien van een zeer speciale lijmlaag. Deze polymeer heeft een uitstekende aanvangshechting en vormt zich om de polen heen, maar zal niet in het textiel trekken. Op de plaats waar de folie belast wordt door werkschoenen, klimmaterialen of andere voorwerpen, wordt de hechting alleen maar beter. PrimaCover Carpet blijft tijdens gebruik dus uitstekend in positie liggen. Na afloop is de folie zonder resten te verwijderen.

Bestelinformatie en meer bijzonderheden

PrimaCover Carpet is verkrijgbaar bij schildersgroothandels, professionele bouwshops en ijzerwarengroothandels. Wil je meer weten over dit product? Kijk dan op de productpagina of neem contact op met de productadviseurs van Primaverde.