FAQ

Veelgestelde vragen over de producten van PrimaCover

Producteigenschappen

De meeste PrimaCover afdekvliezen zijn wit. Speciale soorten zijn te herkennen aan hun kleur. Het PrimaCover klantenteam kreeg onlangs de vraag hoe het zit met de kleurechtheid van donkergrijze afdekvliezen, zoals PrimaCover Robust. Het antwoord is: onze producten geven geen kleur af tijdens het gebruik.

PrimaCover afdekvliezen zijn namelijk uitgebreid getest in diverse omstandigheden. Daartoe behoren ook tests op het gebied van kleurechtheid. Zelfs PrimaCover Robust, een donkergekleurd afdekvlies dat langdurig kan worden ingezet in weer en wind, geeft geen kleur af tijdens het gebruik. Ook niet wanneer dit afdekvlies, dat speciaal is ontwikkeld voor het beschermen van prefab elementen van beton, nat wordt door regen en sneeuw.

Meer uitleg vind je hier >

PrimaCover Active is een ademingsactief afdekvlies en is daardoor geschikt voor gevoelige en niet-doorgedroogde ondergronden.

Het geheim van de ademingsactieve werking zit ‘m in de bovenste laag. Deze toplaag bevat namelijk talloze membranen. Dat zijn heel kleine klepjes die slechts naar één kant open gaan. Wanneer er vochtdeeltjes uit de ondergrond verdampen, drukken deze de klepjes kortstondig een klein beetje open om te kunnen ontsnappen.

Meer uitleg vind je hier >

In het PrimaCover-assortiment zijn er twee zelfklevende afdekvliezen die geschikt zijn voor niet-doorgedroogde en gevoelige ondergronden: PrimaCover Active en PrimaCover Evapo. De verschillen leggen we hieronder aan je uit. We hebben er ook een uitgebreider artikel over geschreven.

PrimaCover Active heeft een materiaalgewicht van 180gr/m2. Dit zelfklevend afdekvlies is geschikt voor het afdekken en beschermen van natuursteen, gietbeton, etc. Ook wanneer deze recentelijk zijn gelegd, volgens de voorschriften al wel belopen mogen worden, maar nog niet zijn doorgedroogd. PrimaCover Active is ademingsactief (1,2l/m2/24h).

PrimaCover Evapo heeft een materiaalgewicht van 160gr/m2. Dit zelfklevend afdekvlies is geschikt voor het afdekken en beschermen van hout, parket en keramische ondergronden. Ook wanneer deze recentelijk zijn gelegd, volgens de voorschriften al wel belopen mogen worden, maar nog niet zijn doorgedroogd. PrimaCover Evapo is damp-open (70gr/m2/24h).

Meer uitleg vind je hier >

Verwerking

Door de banen PrimaCover zelfklevend afdekvlies aan te brengen met een overlap van 10cm, creëer je een ononderbroken bescherming.

De overlap geeft de beide banen genoeg houvast. Bovendien krijgen vloeistoffen dan geen kans om de ondergrond te bereiken.

Meer uitleg vind je hier >