De hele vloer beschermd met slechts 10cm overlap

PrimaCover zelfklevend afdekvlies is er in diverse soorten en diverse breedtes. Bij kleinere projecten of plaatselijke werkzaamheden is één enkele baan soms al voldoende voor het beschermen van de ondergrond. Wil je echter een groot oppervlak beschermen, dan leg je de banen PrimaCover zelfklevend afdekvlies overlappend. Het goede nieuws is: een overlap van 10 centimeter is voldoende voor 100% zekerheid. Hoe dat zit, leggen we hier uit.

Precies de juiste hechting

Met een overlap van 10 centimeter bereik je precies de juiste hechting. Zelfs zonder dat je de naden verbindt met tape. De kleefkracht van de lijm is namelijk niet alleen afgestemd op de vloer, maar ook op het vliesmateriaal. Voor de functie van de overlap heeft dit twee positieve gevolgen. Ten eerste: de banen zelfklevend afdekmateriaal blijven aan elkaar vastzitten, verschuiven niet en vormen dus samen één solide beschermlaag. Ten tweede de bescherming tegen gemorste vloeistoffen zoals water, verf en latex. De overlap van 10 centimeter houdt deze tegen en zorgt ervoor dat ze niet kunnen doorsijpelen naar de ondergrond. Klik hier voor een overzicht van alle PrimaCover zelfklevende afdekvliezen.

Eén solide beschermlaag dankzij 10cm overlap

Met een overlap van 10 centimeter vormen de banen zelfklevend afdekvlies samen één solide beschermlaag. Daardoor blijft de ondergrond overal even goed beschermd tegen mechanische beschadigingen, stof, vuil en gruis. De randen krullen niet op, dus deze afdekvliezen zijn niet alleen veilig voor de ondergrond, maar ook voor de mensen die erop aan het werk zijn. Aandrukken van de overlap bevordert de hechting. Eventueel kun je de naden van intensief belaste naden extra fixeren met een geschikte tape.

Vloeistofdichte bescherming dankzij 10cm overlap

Bij een voldoende overlap van 10 centimeter bereik je met PrimaCover zelfklevende afdekvliezen een vloeistofdichte bescherming. De speciaal ontwikkelde lijm houdt de twee lagen afdekvlies stevig bijeen. Bovendien vormt deze kleeflaag een blokkade die vloeistoffen tegenhoudt. Op die manier dringen water, verf en latex niet door. Zo voorkom je beschadigingen, vervelende discussies en onverwachte herstelkosten.

Meer informatie

Er zijn diverse soorten PrimaCover zelfklevende afdekmaterialen. Je vindt ze overzichtelijk bijeen op deze productpagina. Raadpleeg de productpagina’s voor uitgebreide technische informatie en voor uitleg over de toepassingen. Ook jouw groothandel helpt je met plezier verder. Twijfel je nog of heb je een specifieke productvraag? Neem dan gerust eens contact op met het behulpzame Primaverde adviseursteam.