Beton veilig afdekken

Prefab beton en zichtbeton beschermen tegen beschadigingen

Beton veilig afdekken voorkomt herstelkosten

Beton veilig afdekken voorkomt herstelkosten. De reden is logisch: beton is veel meer dan enkel een constructiemateriaal. Beton is namelijk een onderdeel van het zichtbare design van een gebouw. Dat geldt voor elementen van prefab beton, maar ook voor vloeren van sierbeton. Eén kenmerk hebben ze gemeen: het betonnen oppervlak is poreus en daardoor relatief kwetsbaar. Herstellen van beschadigingen is kostbaar en vrijwel nooit onzichtbaar. Het is opletten geblazen dus. Want na het aanbrengen van het beton zijn de bouw- en afbouwwerkzaamheden meestal nog niet afgerond. Verf, stucgips, bouwmaterialen, bouwstempels, steigers en vallende gereedschappen zijn een serieus risico om rekening mee te houden. In elke bouwfase. Wil je beton afdekken? Dan heeft PrimaCover hiervoor de geschikte afdekmaterialen. Zowel voor het beschermen van prefab beton als sierbeton.

Prefab beton vloeren en trappen afdekken

PrimaCover prefab vloeren en trappen afdekken

Waarom prefab beton vloeren en trappen afdekken? Elementen van prefab beton worden aangebracht in de ruwbouwfase. Denk bijvoorbeeld aan balkons, galerijen en trappenhuizen van flats, appartementen, hotels, ziekenhuizen en kantoren.

Prefab beton-elementen

Prefab beton-elementen maken deel uit van de constructie van het gebouw, maar blijven meestal in zicht. Ze moeten dus zonder schade worden opgeleverd. Er is echter een probleem: na het aanbrengen vinden nog vele bouwactiviteiten plaats. Het risico op beschadigingen aan het prefab beton is dus groot. Schade kan bijvoorbeeld ontstaan door bouwstempels, trappen, steigers, bouwmaterialen, vallende gereedschappen, verf en stucgips.

Bescherming van prefab beton, binnen en buiten

PrimaCover Robust is speciaal ontwikkeld voor de bescherming van prefab beton, binnen en buiten. PrimaCover Robust is een extra sterk zelfklevend drielaags afdekvlies met een vloeistofdichte tussenlaag. De lijmlaag van dit grijze polyester afdekvlies is afgestemd op langdurige hechting op doorgedroogd prefab beton. Na de bouwactiviteiten verwijder je dit afdekmateriaal zonder dat er lijmresten achterblijven.

Antislip toplaag

De antislip toplaag van PrimaCover Robust zorgt voor veiligheid op de werkvloer. Water, vocht en verf blijft namelijk niet op het materiaal liggen, maar trekken in de absorberende toplaag. Dat biedt arbo-zekerheid in zowel droge als natte omstandigheden.

Diverse breedtes

PrimaCover Robust is verkrijgbaar op rollen van 25 meter lengte en diverse breedtes. De rollen van 1 meter breed zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor betonnen galerijen, balkons, plateaus, verdiepingsvloeren, trappen en andere grotere oppervlakken van prefab beton.

PrimaCover_product_info PrimaCover Robust …>

Nieuwe zichtbeton vloeren veilig afdekken

Voor het veilig afdekken van nieuwe zichtbeton vloeren gebruik je een ademende bescherming. Je voorkomt daardoor wachttijden in het bouw- en renovatieproces, terwijl de vloer ondertussen veilig kan blijven doordrogen.

Afdekken voorkomt schade

Afdekken voorkomt schade aan het oppervlak van zichtbeton of sierbeton. Zo kun je veilig aan de slag met de afbouwwerkzaamheden. Denk aan schilderwerk, stucwerk, installatiewerkzaamheden en het plaatsen van keukens. Maar let op: op het moment dat de nieuwe vloer beloopbaar is, is deze nog niet volledig doorgedroogd. Je mag deze nieuwe zichtbetonvloer echter niet dampdicht afdekken. Want als je deze hermetisch afsluit, kan de ondergrond niet verder doordrogen. Het verdampende vocht brengt bovendien kalkdeeltjes naar het oppervlak die kunnen zorgen voor onherstelbare aftekeningen in de vloer. Enkel met een ademend, damp-open afdekmateriaal voorkom je dit. Dus als je wachttijden op een nieuwe zichtbetonvloer wilt verkorten, gebruik je een ademend of damp-open afdekvlies. Zo kun je veilig en snel van start met de volgende bouwfase.

Bescherming tegen beschadigingen

Om herstelkosten en vervelende discussies met je opdrachtgever te voorkomen, is een deugdelijke bescherming tegen beschadigingen noodzakelijk. Het poreuze oppervlak van zichtbeton, gietbeton, sierbeton en gevlinderd beton is gevoelig voor verf, latex en andere vloeistoffen. Ook kunnen onbeschermde betonvloeren beschadigd raken door bijvoorbeeld trappen, steigers, vallende gereedschappen en de scherpe uiteinden van leidingen. Reparaties aan sierbeton zijn kostbaar en zelden onzichtbaar.

Ademende afdekmaterialen

PrimaCover heeft diverse ademende afdekmaterialen in het assortiment. Deze zorgen ervoor dat de afgedekte nieuwe betonvloer kan blijven doordrogen.

PrimaCover Active

PrimaCover Active is een stevig polyestervlies met een ademende toplaag. Deze bevat een speciaal membraan dat het vocht uit de vloer laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur). De toplaag is antislip en zorgt dus voor een veilig loopoppervlak. Dit ademende afdekvlies is niet alleen geschikt voor vloeren. Want omdat het zelfklevend is, kun je er ook trappen veilig mee beschermen.

PrimaCover Defend

PrimaCover Defend is een ultrastevig afdekvilt van gerecycled textiel. Deze praktisch onverwoestbare vloerbeschermer is geperst tot een dikte van maar liefst 4mm dik. Daardoor biedt deze een ultieme bescherming tegen mechanische schade. Het product is naar keuze verkrijgbaar op rol en als losse platen. Deze zijn 100% dampopen en kunnen dus veilig worden aangebracht als de vloer nog niet volledig is doorgedroogd.

Omdat de randen van zowel de rollen als de platen haaks zijn, is het leggen ervan zeer gemakkelijk. Met een mes snij je het materiaal eenvoudig op maat. Indien nodig verbind je de naden met een geschikte tape. Klaar met je werk? Onbeschadigde delen PrimaCover Defend zijn meermaals herbruikbaar.

Ook bescherming tegen vocht nodig? Eventueel kun je PrimaCover Defend combineren met een laag PrimaCover Active ademend afdekvlies. Daardoor is de ondergrond ook beschermd tegen indringing door water, verf, latex en andere vloeistoffen.

PrimaCover_product_info PrimaCover Active …>

PrimaCover_product_info PrimaCover Defend …>

Doorgedroogde beton-ondergronden afdekken

PrimaCover doorgedroogd beton afdekken

Doorgedroogde beton-ondergronden afdekken is een noodzaak bij renovaties en verbouwingen. Tenminste, als je geen herstelkosten en onaangename discussies met je opdrachtgever wilt.

Bestaande betonnen vloeren en trappen behouden

Opdrachtgevers verwachten dat bestaande betonnen vloeren en trappen behouden blijven. Na de verbouwing of renovatie moet je ze dus netjes en onbeschadigd kunnen opleveren. Er zijn twee hoofdredenen om betonnen vloeren en trappen te beschermen tegen beschadigingen. Ten eerste: de indringing van verf, latex en andere vloeistoffen in het oppervlak. Ten tweede: mechanische beschadigingen zoals krassen en putten. Zelfs de kleinste beschadiging in het betonoppervlak is moeilijk te herstellen.

Veilig afdekken van betonnen vloeren en trappen

Voor het veilig afdekken van doorgedroogde betonnen vloeren en trappen heb je bij PrimaCover keuze uit diverse afdekvliezen.

PrimaCover Robust

PrimaCover Robust is een zeer stevig, drielaags, zelfklevend antislip polyestervlies met een ondoordringbare tussenlaag van PE-folie. Het is zowel binnen als buiten langdurig inzetbaar in diverse bouwfasen. PrimaCover Robust beschermt vloeren, trappen, balkons , trappenhuizen en galerijen van (prefab) beton tegen beschadigingen door verf, latex, stucgips, zware bouwmaterialen, steigers, trappen, vallende gereedschappen, etc.

PrimaCover Construct

PrimaCover Construct is een stevig, zelfklevend antislip polyestervlies voor binnentoepassingen. PrimaCover Construct is voorzien van een tussenlaag van vloeistofdichte PE-folie. Dit afdekvlies beschermt betonnen vloeren en trappen tegen beschadigingen door verf, latex, stucgips, bouwmaterialen, vallende gereedschappen, etc.

PrimaCover Standard

PrimaCover Standard is een zelfklevend universeel polyestervlies met een vloeistofdichte toplaag. Geschikt voor toepassing op doorgedroogde betonnen vloeren en trappen binnenshuis. Ook dit middelzware afdekvlies beschermt tegen beschadigingen door verf, latex, stucgips, bouwmaterialen, vallende gereedschappen, etc.

PrimaCover Defend

PrimaCover Defend is een ultrastevige vloerbeschermer. Dit afdekvilt is verkrijgbaar op rol (25x1m) of als losse platen (palletformaat, 120x80cm). Elke plaat heeft een dikte van 4mm dik en is gemaakt van geperst gerecycled textiel. PrimaCover Defend is damp-open en vochtdoorlatend. Het biedt de ultieme bescherming tegen uiteenlopende mechanische beschadigingen. Vanwege de haakse randen is het leggen ervan eenvoudig. Bovendien kun je de platen gemakkelijk op maat snijden. Voor een vochtdichte bescherming van doorgedroogde ondergronden combineer je PrimaCover Defend met een geschikt afdekmateriaal, zoals PrimaCover Carpet tapijtfolie of PrimaCover Standard afdekvlies.

PrimaCover_product_info PrimaCover Robust …>

PrimaCover_product_info PrimaCover Construct …>

PrimaCover_product_info PrimaCover Standard …>

PrimaCover_product_info PrimaCover Defend …>

Informatie over het veilig beschermen en afdekken van beton

Wil je meer informatie over het veilig beschermen en afdekken van beton? De behulpzame productadviseurs van Primaverde staan voor je klaar. Bel of mail Primaverde. Of maak meteen een afspraak op je project. Met plezier beoordelen we de situatie en bespreken we hoe je op jouw project de betonnen ondergrond het best kunt beschermen tijdens sloop, renovatie, bouw, afbouw en projectinrichting. Onze contactgegevens vind je hier.