PrimaCover Evapo: damp-open afdekvlies in houtskeletbouw

Houtskeletbouw? Wees dan kritisch bij het beschermen van de houten ondervloeren. Dus óók als de zichtvloer nog niet is aangebracht. Dat is belangrijk omdat de ondervloer in de volgende bouwfase een schone, vlakke basis dient te zijn voor de zichtvloer. Verontreinigingen op de ondervloer – zoals verf, stucgips, stof en vuil – kunnen namelijk hinderlijk zijn. Helemaal bij een verlijmde of gegoten topvloer. Maar als je de houten ondervloer luchtdicht afdekt tijdens je werkzaamheden, kan het oppervlak kromtrekken. Dek daarom houten ondervloeren tijdens ruwbouw en afbouw af met PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies. Dit zelfklevend afdekvlies is herkenbaar aan de blauwe kleur. Het houdt de vloer vrij van verf, vuil en stucgips en biedt bescherming tegen vuil en beschadigingen. Het zorgt er bovendien voor dat het aanwezige vocht kan ontsnappen. PrimaCover Evapo draagt op die manier bij aan de vochtregulering van de houten ondervloer en voorkomt kromtrekken.

Houten ondervloer ademt

Een houten ondervloer ademt. Logisch, want hout is nou eenmaal een ademend bouwmateriaal. Het neemt vocht uit de lucht op en geeft het weer af aan de omgeving. Dit proces verstoor je als je de bovenzijde hermetisch zou afdekken. Je loopt dan het risico dat de houten ondervloer eenzijdig vochtig blijft en gaat werken en kromtrekken. Door deze te beschermen met PrimaCover Evapo voorkom je dit. Dat komt doordat PrimaCover Evapo dampdoorlatend is (70gr/m2/24uur). Dus terwijl de ondergrond beschermd is tegen vuil, verf, vloeistoffen, stucgips en mechanische beschadigingen, kan het vocht ongehinderd ontsnappen. Zo behoudt de ondervloer alle gelegenheid om tweezijdig uit te dampen. Omdat PrimaCover Evapo zelfklevend is, kun je het bovendien niet alleen veilig gebruiken op vloeren, maar ook op trappen.

Nieuwe zichtvloer beschermen

Natuurlijk pas je damp-open afdekvlies ook toe als je de nieuwe zichtvloer gaat beschermen. Want je opdrachtgevers verwachten een vlekkeloze oplevering en jij zit niet te wachten op vervelende discussies en herstelkosten. Met PrimaCover Evapo kun je de nieuwe zichtvloer afdekken direct nadat deze is aangebracht en afgewerkt. In deze allerlaatste fase profiteer jij ook van de damp-open eigenschappen van PrimaCover Evapo. Zéker als de nieuwe vloer (of trap) bestaat uit parket, planken of keramische tegels en de vloerbescherming enkele dagen blijft liggen. Je kunt PrimaCover Evapo gelukkig al neerleggen zodra deze beloopbaar is volgens de voorschriften van de leverancier. Zou je in plaats daarvan een willekeurige folie of stucloper gebruiken, dan verstoor je niet alleen het doordroogproces, maar kan het uitdampende vocht je bovendien onnodig in de problemen brengen.

Dit doet uitdampend vocht

Wat doet het uitdampend vocht dat nog aanwezig is in een nieuwe vloer? Dat wil weg, want de vloer moet drogen. Het kan echter ook zorgen voor onherstelbare beschadigingen. Hout kan namelijk verstikken in de vorm van zwarte vlekken. De cementvoegen van keramische tegels kunnen wit uitslaan door de kalk in het uittredende vocht. Enkel een afdekmateriaal met een voldoende dampdoorlatendheid voorkomt dit. PrimaCover Evapo geeft de verse ondergrond alle gelegenheid om door te drogen (70gr/m2/24uur), terwijl jij sneller kunt starten met de laatste werkzaamheden. Zoals schilderen, latexen en afmonteren van elektra en het klimaatsysteem. Vaak hoef je niet eens de volledige ruimte af te dekken. Voor plaatselijke werkzaamheden volstaat een enkele baan afdekmateriaal. Ook bij de verhuizing en verdere inrichting van het pand rol je met PrimaCover Evapo snel en efficiënt een veilig looppad uit.

Rollen 50 en 25 meter

PrimaCover Evapo damp-open zelfklevend afdekvlies is verkrijgbaar in rollen van 50 en 25 meter. Jouw schildersgroothandel, professionele bouwmarkt of ijzerwarengroothandel helpt je graag verder. Wil je meer informatie over dit product? Dan kun je ook gerust contact opnemen met ons behulpzame adviseursteam.