PrimaCover Robust houdt prefab beton schadevrij

Ooit geprobeerd om beschadigd prefab beton te repareren of te reinigen? Dan heb je vast gemerkt dat dit niet gemakkelijk is. Beschadigingen en reparaties zijn namelijk zelden onzichtbaar. Voor aannemers en uitvoerders is dit een probleem. Want prefab bouwelementen worden al in de eerste bouwfase geplaatst, maar moeten wel schadevrij worden opgeleverd. Ondertussen krijgt het poreuze betonoppervlak echter talloze risico’s voor z’n kiezen. En wie draait er op voor de faalkosten, denk je? Houd daarom prefab beton schadevrij met PrimaCover Robust. Van het begin tot het eind, dus gedurende het gehele bouwproject. Dit zelfklevend drielaags afdekvlies is extra sterk en vloeistofdicht. Daarmee bescherm je prefab bouwelementen, zoals balkons, trappenhuizen en galerijen. Zowel binnen als buiten. Met deze tips & tricks lever jij je bouwproject schadevrij op!

Waarom prefab beton beschermen?

Omdat beton een poreus materiaal is, is het kwetsbaar voor vuil en beschadigingen. Toch zijn er talloze bedreigingen door bouwactiviteiten. Deze kunnen zorgen voor zowel mechanische beschadigingen als indringing van vloeistoffen en zuren. De aannemer of de uitvoerder krijgt daarvan – terecht of onterecht – de rekening gepresenteerd. Beschadigingen in het beton zijn nauwelijks onzichtbaar te herstellen. Bovendien bevat beton veel kalk en dit breekt af onder invloed van de agressieve zuren en zouten in veel reinigingsmiddelen. Herstel en reiniging van beschadigd prefab beton is dus een taak voor voor de specialist. Bovendien zit niemand te wachten op extra werk en onverwachte kosten. Voorkom daarom discussies en bescherm het oppervlak met een afdekvlies dat speciaal is ontwikkeld voor prefab beton: PrimaCover Robust.

Prefab beton schadevrij met PrimaCover Robust

Houd prefab beton schadevrij met PrimaCover Robust. Dit is een zelfklevend meerlaags polyester afdekvlies met een vloeistofdichte tussenlaag van PE-folie. Je herkent deze betonbeschermer aan de grijze kleur. PrimaCover Robust is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van doorgedroogd prefab beton en alle andere doorgedroogde betonondergronden. Bovendien creëer je hiermee een veilig loopoppervlak voor de mensen op de bouwwerf. De rollen zijn in twee breedtes leverbaar: 1 en 2 meter breed. De brede uitvoering is speciaal geschikt voor grotere oppervlakken, zoals balkons en brede trappen. PrimaCover Robust is binnen en buiten langdurig inzetbaar, want het is bestendig tegen UV, regen en andere weersinvloeden. Het aanbrengen en verwijderen kost weinig moeite. Daarvoor zorgt de uitgebalanceerde kleefkracht.

USP+tekst - PrimaCover Robust

Deze beschadigingen aan prefab beton kun je maar beter voorkómen

PrimaCover Robust prefab beton bescherming tegen bouwstempels en andere mechanische beschadigingen

Mechanische beschadigingen
Veroorzakers: bouwmaterialen, puin, palletwagens, kruiwagens, bouwstempels, ballusters, etc.
Beschadigingen: putten, krassen en sporen
Gevolgen van reparatie: kleurverschillen en afwijkingen ten opzichte van de originele oppervlaktestructuur

Afdekken prefab beton metaal steigers afdekvlies

Roestwater
Veroorzakers: steigermaterialen, ballusters, betonmatten, balkonhekken, spijkers, etc.
Beschadigingen: het agressieve roestwater vormt bruine sporen in het beton
Gevolgen van reparatie: bijtende chemicaliën en zouten zorgen voor optische schade en kleurverschillen in het beton

PrimaCover Robust prefab beton schadevrij

Pur, lijm, siliconen, kitten, verf en andere chemische middelen
Veroorzakers: kleefstoffen in chemische producten
Beschadigingen: kleefstoffen bijten zich vast in het oppervlak
Gevolgen van reparatie: blijvende optische schade

Afdekken prefab beton metaal hout - balkon cement

Cementkleurstoffen
Veroorzakers: kleurstoffen in de cementmortel (donkere voegen zijn de trend)
Beschadigingen: verkleuringen van het betonoppervlak door permanente kleurstoffen
Gevolgen van reparatie: bijtende chemicaliën en mechanische reinigingsmethode zorgen voor schade en kleurverschillen in het beton. Gemorste kleurstoffen blijven zichtbaar.

Afdekken prefab beton hout zuur zout PrimaCover Robust zelfklevend afdekvlies

Uittredend looizuur, azijnzuur en impregneerzout
Veroorzakers: vrijkomende natuurlijke zuren in hout en vrijkomende impregneerzouten in geïmpregneerd hout (balken, rachels, tengels, steigerplanken, etc.). Dit effect is het sterkst bij langdurig contact en bij wegspoelend zaagsel.
Beschadigingen: aftekeningen en strepen in het beton. Ook op de verticale delen.
Gevolgen van reparatie: bijtende chemicaliën zorgen voor kleurverschillen in het beton

Afdekken prefab beton looppaden beschermen PrimaCover Robust grijs afdekvlies

Modder en andere vervuiling
Veroorzakers: schoenzolen, transportmiddelen, lekkend regenwater
Beschadigingen: ontsiering, met name op de intensief belopen delen
Gevolgen van reparatie: vrijwel nooit onzichtbaar, ook niet na intensief schrobben met chemische middelen

Tips & tricks bij het beschermen van prefab beton

  • Voorkomen is beter dan genezen: bedenk waar vervuiling en chemische en mechanische beschadigingen kunnen optreden.
  • Breng PrimaCover Robust direct na plaatsing aan op galerijen, trappen en balkons van prefab beton.
  • Zorg dat ijzer en hout nooit in direct contact komen met beton; breng altijd eerst een beschermende laag PrimaCover Robust aan onder bouwstempels, klimmaterialen en materiaalopslaglocaties.
  • Aflopend regenwater leidt tot lekstrepen aan verticale betondelen; breng daarom bij het afdekken van balkons en galerijen PrimaCover Robust aan met een royale overhang.
  • Gebruik diverse breedtematen van PrimaCover Robust: smalle rollen voor doorgangen en brede rollen voor grotere oppervlakken.
  • Voor een ononderbroken bescherming: breng PrimaCover Robust aan met 10cm overlap.
  • Bij intensief belopen delen: versterk de naden eventueel met geschikte montagetape.
  • Als je intensief belopen betonnen trappen extra wilt beschermen, kun je de laag PrimaCover Robust eventueel voorzien van houten beschermranden.

Examentip voor scholen

PrimaCover Robust Evenement examen sportvloer gymzaal vloer schoenstrepen

We hebben nog een examentip voor scholen: jaarlijks raken gymzaalvloeren beschadigd tijdens schoolexamens. Schoenstrepen, ingelopen steentjes en krassen in deze dure vloeren zijn echter te voorkomen. Ook voor het beschermen van gymzaalvloeren (sportvloeren) is PrimaCover Robust namelijk een fantastische oplossing. En het draagt ook nog eens positief bij aan de akoestiek. Niet voor niets gebruiken organisatoren PrimaCover Robust tijdens uiteenlopende evenementen, zoals beurzen. Meer informatie via professionele bouwmarkten, schildersgroothandels en ijzerwarengroothandels. Of je vraagt het aan het behulpzame adviseursteam van Primaverde.