PrimaCover Defend: ultrastevige viltplaten op palletformaat

Maak kennis met PrimaCover Defend: ultrastevige viltplaten (dikte: 4mm) van samengeperst gerecycled textiel. Dat is een veilige, professionele en herbruikbare beschermer waarmee je beschadigingen aan de vloer voorkomt. Het ideale alternatief voor de stukken hardboard of karton die je misschien normaal gesproken zou gebruiken. PrimaCover Defend is geschikt voor grote én kleinere oppervlakken. Dankzij het palletformaat (80x120cm) is het leggen van elke viltplaat een fluitje van een cent. Dat maakt PrimaCover Defend tot een veelzijdige vloerbescherming bij bouw, afbouw, installatie, stuken, tegelzetten en schilderwerken.

Bescherming

Overal waar bescherming van de ondergrond tegen mechanische beschadigingen nodig is, kun je PrimaCover Defend gebruiken. Hiermee voorkom je herstelkosten en beschadigingen door puin, kruiwagens, steigers, ladders, bouwstempels, etc. Zowel binnen als buiten. Tijdens installatiewerkzaamheden en de verduurzaming van vastgoed, vormen deze viltplaten een betrouwbare bescherming tegen de scherpe uiteinden van leidingen. Dit is helemáál belangrijk als het kwetsbare vloeren betreft die gemakkelijk beschadigd kunnen worden. Denk aan designbeton, gietvloeren en parket.

Het leggen van de viltplaten

Het leggen van de viltplaten gaat snel en efficiënt. Deze stevige haakse viltplaten zijn namelijk geperst tot een dikte van 4 millimeter. Je kunt ze dus strak tegen elkaar aan leggen. Met een schaar of mes kun je ze gemakkelijk op maat maken als dat nodig is. Eventueel kun je ze onderling verbinden door de naden af te plakken met een geschikte tape. De platen zijn meermaals bruikbaar. Na gebruik neem je ze gemakkelijk individueel mee, of je stapelt ze na gebruik op een pallet. Klaar voor je volgende project.

PrimaCover_product_info Filmpje: Zo leg je PrimaCover Defend >

100% damp-open

Omdat PrimaCover Defend 100% damp-open is, is dit product geschikt voor toepassing op vloeren die niet nog helemaal doorgedroogd zijn. Het vocht kan dan dus uit de vloer ontsnappen terwijl de ondergrond beschermd is tegen vuil, puin, klimmaterialen en andere mechanische beschadigingen. Zo voorkom je onnodige wachttijden tijdens de uitvoering van je werk. Als vuistregel geldt: zodra de vloer belopen mag worden, kun je aan de slag. Dat is een groot pluspunt, van bouwfase tot afwerkfase. Daardoor is PrimaCover Defend een ideaal afdekmateriaal voor onder meer schilders, stukadoors, installateurs en interieurbouwers.

Grote en kleine oppervlakken

Gebruik PrimaCover Defend als vloerbescherming voor grote en kleine oppervlakken. Met het grootste gemak vul je namelijk een verdiepingsvloer of galerij. Maar ook het leggen van looppaden is een populaire toepassing. Ben je uitvoerder van kleinere projecten? Ook dan is dit een zeer geschikt afdekmateriaal. Met een paar van deze viltplaten breng je namelijk bescherming aan ter hoogte van je werkzaamheden. Als ondergrond bij de montage van deuren en kozijnen, installatiewerken of schilderwerken bijvoorbeeld. Dat is prettig voor jou, je medewerkers en je materialen. PrimaCover Defend is niet alleen een vloerbeschermer, maar ook ideaal voor het beschermen van werkbladen en keukenbladen.

Schilder

Ook als schilder wil je natuurlijk veilig en comfortabel werken. Je herkent vast en zeker de momenten dat je behoefte hebt aan een snelle vloerbescherming, zodat je vlot aan het werk kunt. Omdat een losse plaat PrimaCover Defend gemakkelijk verplaatsbaar en nagenoeg pluisvrij is, is deze uitstekend geschikt als plaatselijke vloerbescherming bij het schilderen van kozijnen en deuren. Met bovendien als extra voordeel dat PrimaCover Defend een zachte, koudewerende ondergrond vormt. Met een paar viltplaten claim je bovendien eenvoudig een vaste plek voor je spullen. Zit het werk erop, dan neem je ze gewoon mee naar de volgende locatie.

Tegelzetter

Ben je tegelzetter? PrimaCover Defend is een veilige ondergrond voor je zaagtafel en voorkomt beschadigingen door vallende gereedschappen en tegels. Bij de verwerking van grote, zware tegels is het daarnaast prettig als je deze zonder risico ergens op de vloer kunt neerzetten, zonder dat de randen en hoeken afbrokkelen. PrimaCover Defend vormt bovendien een deugdelijke bescherming tegen het tegelknipsel dat ontstaat na knippen, zagen en verstekken. Deze bikkelharde splinters kunnen bestaande vloeren lelijk beschadigen. Op die manier voorkom je onnodige herstelkosten en discussies met jouw opdrachtgever.

Extra bescherming

Eventueel kun je PrimaCover Defend combineren met andere afdekmaterialen voor extra bescherming, zoals PrimaCover Carpet tapijtfolie (video) of PrimaCover Standard afdekvlies (video). Daarmee sluit je de vloer vochtdicht af tegen indringing van bijvoorbeeld water en verf. Vraag advies bij jouw professionele bouwgroothandel, schildersgroothandel of ijzewarengroothandel. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met de behulpzame adviseurs van Primaverde.

PrimaCover_product_info Ga naar de productpagina van PrimaCover Defend >