Waarmee beton afdekken en beschermen?

Beton is een veelvuldig toegepast bouwmateriaal. Ook als zichtbaar design-onderdeel van een gebouw. Beton afdekken en beschermen voorkomt beschadiging en vervuiling. Welk afdekmateriaal je het best kunt gebruiken voor het beschermen van de betonvloer, de betonnen trap of het prefab-betonelement, hangt af van diverse factoren. PrimaCover heeft voor elke situatie het juiste afdekmateriaal. Daarmee voorkom je een boel gedoe.

Waarom beton afdekken?

Beton afdekken en beschermen is noodzakelijk als je betonnen vloeren, trappen, galerijen en balkons schadevrij wilt opleveren na bouw, renovatie en afbouw. Helaas liggen beschadigingen altijd op de loer. Beton is van nature namelijk een poreus materiaal. Dus dat betekent: oppassen met vloeistoffen, verf en vettige substanties. Want voor je het weet, trekt het in het betonnen oppervlak. Om nog maar te zwijgen van mechanische schade, want die is zelden onzichtbaar te herstellen. Zorg dus voor een adequaat afdekvlies, passend bij de aard van je werkzaamheden. Want dan kun je zonder risico aan de slag.

Wat ook belangrijk is bij je keuze voor afdekmateriaal: is het beton doorgedroogd of niet? Zelfs als het nieuwe beton volgens de voorschriften van de leverancier beloopbaar is, is het materiaal nog niet volledig doorgedroogd. Voor het afdekken dien je een ademingsactief afdekmateriaal toe te passen. Zou je dat niet doen en dek je het verse beton dampdicht af, dan verstoor je het droogproces. Bovendien kan het oppervlak aangetast raken door de kalk die met het uitdampende vocht meekomt.

Lees hier de uitgebreide informatie over het veilig afdekken en beschermen van beton …>