PrimaCover Defend de sterkste vloerbescherming

PrimaCover Defend is de sterkste vloerbescherming. Deze ultrastevige viltplaten zijn gemaakt van gerecyclede textielvezels die tot een dikte van 4 mm zijn samengeperst. Dat zorgt voor een solide, herbruikbaar afdekmateriaal dat vloeren en andere oppervlakken beschermt tegen uiteenlopende mechanische beschadigingen. Daarnaast nodigt dit universele PrimaCover-product uit tot talloze andere toepassingen in bouw, renovatie, afbouw, onderhoud, afbouw en schilderwerken. Met dit artikel brengen wij je alvast op enkele ideeën. Ongetwijfeld ontdek je zelf waarvoor je PrimaCover Defend allemaal nog meer kunt gebruiken.

USP+tekst - Eigenschappen PrimaCover Defend viltplaten

Uitstekend verwerkbaar

Deze beschermende viltplaten zijn uitstekend verwerkbaar. De randen van deze viltplaten zijn mooi recht en de hoeken zijn haaks. Daardoor kun je ze aaneengesloten en strak tegen elkaar leggen. Met een mes kun je ze op maat maken als dat nodig is. Je kunt de platen onderling verbinden door de naden te fixeren met een geschikte tape. PrimaCover Defend is elke keer weer herbruikbaar. Dankzij het palletformaat (870x120cm) stapel je ze gemakkelijk op en neem je ze gemakkelijk mee naar je volgende project.

Gerecycled textiel

Elke PrimaCover Defend viltplaat bestaat uit vezels van gerecycled textiel. Deze zijn onder hoge druk samengeperst tot een solide laag met een dikte van maar liefst 4 millimeter. Dankzij deze samenstelling biedt PrimaCover Defend bescherming tegen zware mechanische belasting aan vloeren en andere oppervlakken. Tijdens sloop en bouw uiteraard. Maar ook tijdens afbouw, installatie en in de afwerkfase. PrimaCover Defend beschermt tegen puin, gruis, zware bouwmaterialen, bouwstempels, steigers, ladders, vallende gereedschappen en de scherpe uiteinden van leidingen. Omgekeerd is natuurlijk ook het geval: met een ondergrond van PrimaCover Defend zullen de spullen die je erop plaatst niet beschadigen.

Damp-open

PrimaCover Defend is 100% damp-open. Dus het vocht dat in de ondergrond aanwezig is, kan gewoon ontsnappen uit de ondergrond. Zelfs als deze is afgedekt met PrimaCover Defend. Daarom kun je deze viltplaten langdurig toepassen op nieuwe vloeren of op vloeren die recent behandeld zijn en die nog niet helemaal zijn doorgedroogd. Gebruik je PrimaCover Defend om doorgedroogde vloeren te beschermen en wil je niet dat geknoeide vloeistoffen inwerken op de ondergrond? Dan kun je PrimaCover Defend eventueel combineren met een vloeistofdicht afdekmateriaal. Bijvoorbeeld met PrimaCover Carpet zelfklevende folie of PrimaCover Standard afdekvlies. Dat is een zinvolle tip als je in de afwerkfase beschadigingen door verf, latex, stucgips, water en andere vloeistoffen wilt voorkomen.

Tips en inspiratie voor toepassingen van PrimaCover Defend

Hieronder geven we je tips en inspiratie voor toepassingen van PrimaCover Defend. Met deze voorbeelden benadrukken we de brede inzetbaarheid van deze beschermende herbruikbare viltplaten.

Vloeren van beton, hout, tegels, etc.

Vloeren van zichtbeton zijn populair, maar erg kwetsbaar. Dat geldt ook voor authentieke vloeren van hout en antieke tegels. Ga je aan het werk en wil je zeker weten dat je straks niet wordt geconfronteerd met beschadigingen en herstelkosten? Leg dan enkele platen PrimaCover Defend op de plek waar je je werkzaamheden uitvoert. Bijvoorbeeld bij restauratiewerken of bij herbestemming van monumentale gebouwen.

Verduurzaming van gebouwen

Bij de verduurzaming van gebouwen wil je natuurlijk geen nodeloos risico lopen. Verduurzaming betreft meestal immers gerichte werkzaamheden die betrekking hebben op specifieke onderdelen. De rest van het pand blijft onaangetast en mag dus zeker niet beschadigen. Ook niet tijdens de vervanging van kozijnen, ramen, deuren, radiatoren of leidingen. Goed om te weten dat PrimaCover Defend vloeren en andere oppervlakken beschermt tijdens demontage, montage en installatie.

Comfortabele koudewerende werkplek

Met een of enkele platen PrimaCover Defend zorg je mooi voor jouw eigen comfortabele koudewerende werkplek. Ideaal voor koude ruimtes en natuurlijk voor werkzaamheden in herfst en winter. Voor je knieën is een ondergrond van PrimaCover Defend trouwens ook heel fijn.

Verzamelplek voor materialen

Nooit meer zoeken naar je spullen: met een of twee platen PrimaCover Defend creëer je eenvoudig een overzichtelijke verzamelplek voor jouw materialen. Een handig ‘eiland’ waarop je al je gereedschappen en andere benodigdheden plaatst.

Plaatselijke schilderwerken

PrimaCover Defend is jouw ideale ondergrond bij plaatselijke schilderwerken. Omdat het vilt nagenoeg pluisvrij is, is het ideaal voor de schilder. Leg een paar platen neer waar je aan het werk bent. Of zet er de losse deuren op die je aan het lakken bent. Zo bescherm je niet alleen de vloer; ook alles wat je erop plaatst, is beschermd tegen beschadigingen en krassen.

Montage van meubels

Wat leg je op de vloer tijdens projectinrichting en de montage van meubels? Juist! PrimaCover Defend is dik genoeg om de impact op te vangen van een omvallend meubelpaneel. Of om vloerbeschadigingen te voorkomen die worden veroorzaakt door vallende gereedschappen en verdwaalde schroeven. Niet alleen de vloer blijft onbeschadigd, maar natuurlijk ook het meubelstuk dat je aan het monteren bent. Zo voorkom je een boel gedoe, discussies en herstelkosten.

Verwerking van tegels

Verwerk jij wel eens van die grote keramische tegels? Ze zijn populair, dus iedereen wil ze. Maar wat zijn ze zwaar! Door hun gewicht zijn ze bovendien een gevaar voor de ondergrond. PrimaCover Defend voorkomt dat deze zware tegels de vloer kunnen beschadigen. De tegels zelf blijven op die manier trouwens ook beter behouden. Want je voorkomt beschadigingen en schilfers aan de randen en hoeken. Ook voorkom je dat iemand het tegelknipsel per ongeluk in de vloer trapt. Dat is namelijk een reëel gevaar bij kwetsbare vloeren zoals hout en zichtbeton.

Alle voordelen van PrimaCover Defend:

  • Betrouwbare bescherming tegen mechanische belasting en puntbelasting
  • Afmetingen: 80x120cm (palletformaat)
  • Extra stevig: dikte circa 4mm
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Gemakkelijk op maat te snijden
  • Keer op keer herbruikbaar
  • Stapelbaar, dus gemakkelijk bij opslag en transport
  • Vrijwel geheel pluisvrij, dus een ideale ondergrond bij schilderwerken
  • 100% damp-open. Daardoor geschikt voor ondergronden die niet volledig zijn doorgedroogd

Meer informatie

PrimaCover Defend is verkrijgbaar bij jouw professionele schildersgroothandel of bouwgroothandel. Wil je meer informatie over dit product? Het behulpzame Primaverde adviseursteam helpt je met plezier. Hieronder vind je bovendien de link naar de productinformatiepagina van PrimaCover Defend.