Bescherming van een vloer van zichtbeton

Tijdens een renovatieproject in Houten had De Waal Bouw de taak om de aanwezige zichtbetonvloer te beschermen tegen beschadigingen. De projectleider van De Waal Bouw heeft gekozen voor PrimaCover Active naar aanleiding van een eerder bericht in onze nieuwsbrief.

Het risico bij zichtbeton, ook bij bestaande vloeren, is dat er vóór het afdekken vocht in kan zijn gekomen. Als de vloer hermetisch afgesloten zou worden, kunnen er aftekeningen ontstaan in het betonnen oppervlak.

Ademingsactief

Speciaal voor die situaties is PrimaCover Active de oplossing. PrimaCover Active is een ademingsactief afdekvlies. Dat wil zeggen dat de vloer wordt beschermd tegen vuil, verf, water en mechanische beschadigingen, terwijl het vocht uit de ondergrond kan ontsnappen.

Project in Beeld DeWaal 1 Project in Beeld DeWaal 3

Voor De Waal Bouw was een betrouwbare bescherming noodzaak. Omdat de vloer langdurig veilig beschermd was, kon deze uitgebreide renovatie plaatsvinden. Deze omvatte onder meer de plaatsing van tussenwanden, schilderwerk en de aanleg van elektra en de luchtbehandelingsinstallatie.

Lees meer over PrimaCover Active >