Nieuwe zichtbetonvloeren beschermen en afdekken met PrimaCover Active

Nieuwe gietvloeren beschermen? Gebruik PrimaCover Active. Dit is een ademend afdekvlies. De ideale bescherming van nieuwe zichtbetonvloeren, zowel in renovatie- als in nieuwbouwprojecten.

Om planningen te halen, is het wenselijk om wachttijden te verkorten. En natuurlijk om te zorgen dat de nieuwe vloer de afbouwfase onbeschadigd overleeft. In de praktijk wordt voor het afdekken van recent aangebracht zichtbeton PrimaCover Active gebruikt. Dit ademende afdekvlies beschermt uitstekend tegen vuil, vocht, verf, vallende gereedschappen en puin.

Zichtbeton beschermen

Als een zichtbetonvloer is aangebracht, is het bouwproject meestal nog niet afgerond. Zichtbeton beschermen helpt om beschadigingen en herstelkosten te voorkomen. Maar als zichtbetonvloeren nog niet volledig zijn doorgedroogd, mogen ze niet hermetisch afgesloten worden. Dat kan namelijk leiden tot matte zones en vlekken. PrimaCover Active is de oplossing. Dit ademende afdekvlies bevat een speciaal membraan dat het vocht van onderaf laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur). Kijk voor meer informatie op de productpagina van PrimaCover Active.

Wachttijd zichtbeton

Zichtbeton bestaat in diverse samenstellingen. Vandaar dat er niet één standaard wachttijd wordt voorgeschreven. Praktijkmensen hebben ervaring met PrimaCover Active voor deze toepassing in diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zij baseren het moment waarop de vloer kan worden belast en belopen op de droogtijd zoals deze zijn voorgeschreven in de technische gegevens van het vloermateriaal. Vervolgens beoordeelt de uitvoerder van het vloerenbedrijf wanneer de vloer kan worden afgedekt met PrimaCover Active, zodat het afbouwwerk kan worden voortgezet. Als het risico vooraf minder hoog wordt ingeschat, is er ook nog een voordeliger alternatief. Dat is PrimaCover Evapo. Dit afdekvlies heeft een lagere dampdoorlatendheid van 70g/m2/24uur.

Snel naar de productpagina van PrimaCover Active…

Download hier de meest actuele documentatie van PrimaCover Active…

Contact opnemen met Primaverde voor info en verkoopadressen…