PrimaCover Lite: de ideale vloerbeschermer tijdens schilderwerken

PrimaCover Lite is sinds zijn introductie snel populair geworden bij schilders. Als vloerbeschermer tijdens schilderwerken is PrimaCover Lite ideaal. Dit zelfklevend afdekvlies is ontwikkeld voor het gemakkelijk, snel en budgetvriendelijk afdekken van doorgedroogde harde vloeren bij lichte werkzaamheden. Vanwege hun lage gewicht zijn de rollen PrimaCover Lite ideaal om mee te nemen. Je rolt het afdekvlies gemakkelijk uit en legt het zonder moeite neer.

PrimaCover_product_info Kijk op de productpagina van PrimaCover Lite >

Schilder

PrimaCover Lite past uitstekend bij de dagelijkse praktijk van de schilder. Dit zelfklevend afdekvlies is namelijk bestand tegen lichte beschadigingen. Dat is dé ideale eigenschap voor het beschermen van doorgedroogde harde vloeren tijdens schilderwerken. Het belangrijkste doel van PrimaCover Lite is: voorkomen dat er per ongeluk verf op de vloer terecht komt. Daarnaast telt de bestendigheid tegen werkschoenen, je trap of je kamersteiger. Per ruimte gaat het steeds om relatief kortdurende werkzaamheden van één of enkele werkdagen. Dus overal waarvoor je normaal gesproken kartonnen stucloper zou gebruiken, kun je ook kiezen voor PrimaCover Lite. Bovendien heeft deze vloerbeschermer een aantal voordelen ten opzichte van kartonnen stucloper:

Voordeel 1: lichtgewicht

PrimaCover Lite is een lichtgewicht afdekmateriaal. Je neemt dus zó enkele rollen onder de arm mee naar binnen. Hup… vanuit je schildersbus rechtstreeks naar het project. Ook bij het uitrollen en neerleggen is het lichte gewicht natuurlijk heel praktisch.

Voordeel 2: vloeistofdicht

Deze nieuwe PrimaCover vloerbeschermer is vloeistofdicht. Dat verwacht je misschien ook van een kartonnen stucloper, maar niets is minder waar. Dat komt omdat karton van zichzelf waterdoorlatend is. De plastic toplaag van stucloper is bovendien relatief dun. Dus bij de kleinste beschadiging of slijtplek sijpelt je verf, latex, water of andere vloeistof rechtstreeks door naar de ondergrond. De randen van kartonnen stucloper zijn bovendien poreus. Als je die niet beschermt met tape, trekken vloeistoffen vanuit de zijranden in het karton. Vervolgens sijpelen ze door naar de ondergrond. De toplaag van PrimaCover Lite is een oplosmiddelbestendige PE-folie. Deze is beter opgewassen tegen slijtage en beschadigingen. In vergelijking tot kartonnen stucloper is PrimaCover Lite dus stabieler en prima bestand tegen vloeistoffen.

Voordeel 3: dempend

De polyester vlieslaag, die gemaakt is van gerecyclede vezels, geeft PrimaCover Lite een dempende werking. Daardoor voorkomt PrimaCover Lite mechanische beschadigingen aan de ondergrond. Bovendien draagt een dempend afdekmateriaal bij aan een comfortabele werkomgeving.

Voordeel 4: zelfklevend

Omdat PrimaCover Lite zelfklevend is, blijft het beter liggen. Het verschuift niet, want de lijmimpregnering hecht precies genoeg aan de ondergrond. In de wetenschap dat je vloerbescherming niet onverwacht wegschuift, ga je met meer zekerheid aan het werk. En met meer veiligheid, want een zelfklevend afdekmateriaal heeft natuurlijk nóg een voordeel: je struikelt er niet over.

Voordeel 5: budgetvriendelijk

Omdat de kartonprijzen maar blijven stijgen, is PrimaCover Lite een budgetvriendelijk alternatief. Speciaal wanneer vloerbescherming een sluitpost in je calculatie is, maar het toch niet goed aandurft om helemaal niets op de grond te leggen. Nog een voordeel: je kunt onbeschadigd en niet-vervuild afdekvlies gerust meerdere keren hergebruiken. Eigenlijk zoals je dat met stucloper ook gewend bent.

Het belangrijkste doel van PrimaCover Lite is: voorkomen dat er per ongeluk verf op de vloer terecht komt. Daarnaast telt de bestendigheid tegen werkschoenen, je trap of je kamersteiger.

Nog meer toepassingen van PrimaCover Lite

Behalve als vloerbeschermer tijdens schilderwerken, kent PrimaCover Lite nog veel meer toepassingen. Het is de universele instapper in het PrimaCover-assortiment. Dus ook tijdens eenvoudige montageklussen met weinig risico en bij vergelijkbare lichtere toepassingen kun je op PrimaCover Lite vertrouwen.

Productinformatie en verkooppunten

Je vindt alle productinformatie op de productpagina van PrimaCover Lite. Je koopt PrimaCover Lite bij de schildersgroothandel, ijzerwarengroothandel of de professionele bouwmarkt. Wil je meer weten over dit product, dan kun je je vraag natuurlijk ook stellen aan het behulpzame adviseursteam van Primaverde BV. Onze contactgegevens vind je hier.

PrimaCover_product_info Kijk op de productpagina van PrimaCover Lite >