PrimaCover Zipper – quarantaine-zones in ziekenhuizen

Ziekenhuizen doen er alles aan om veilige quarantaine-zones te creëren voor hun patiënten en medewerkers. Vanwege de Corona-uitbraak heerst er topdrukte op alle afdelingen. Er is daardoor steeds meer behoefte aan afgeschermde ruimtes voor een veilige opvang van Corona-patiënten. Enerzijds om deze patiënten de kans te geven om te herstellen. Maar natuurlijk ook om andere patiënten en alle zorgmedewerkers, verplegers, doktoren en ander medisch personeel te beschermen tegen besmetting. Om doorgangen en deuropeningen af te dichten, kunnen de PrimaCover Zipper-stofdeuroplossingen een nuttige rol spelen. In dit artikel zetten we daarom de mogelijkheden op een rij. Speciaal voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de faciliteiten in ziekenhuizen.

Quarantaine

PrimaCover Zipper Door A, PrimaCover Zipper Door U en PrimaCover Zipper kunnen helpen om Corona-patiënten in quarantaine af te zonderen van de overige patiënten. Dit kan nieuwe besmettingen voorkomen. Deze PrimaCover stofdeur-oplossingen hebben hun inzetbaarheid en kwaliteit in de bouwwereld al ruimschoots bewezen. In dat geval gaat het om het tegenhouden van fijnstof. In deze Corona-tijd krijgen onze producten dus ineens een heel andere nuttige functie.

Signaalfunctie

Er is nog een reden om een stofdeur te plaatsen: de signaalfunctie. Door het plaatsen van een stofdeur is het voor iedereen namelijk duidelijk zichtbaar waar de quarantaine-zone begint en eindigt. Zo weten medewerkers, bezoekers en patiënten in een opslag welke ruimte betreden kan worden en welke niet. Daarmee voorkomt het ziekenhuis verwarring.

PrimaCover Zipper-producten

Hieronder vindt u de beschrijving van onze PrimaCover Zipper-producten. U heeft keuze uit drie varianten, elk met zijn eigen voordelen en mogelijkheden.

 • PrimaCover Zipper Door A (zie ook de productpagina van Zipper Door A)
  – Complete stofdeur met A-rits
  – Aan te brengen op wanden en kozijnen door middel van geschikte tape (niet meegeleverd)
  – Drempelloze doorgang, Geschikt als doorgang voor rollende apparatuur
  – Industriële solide rits voor langdurig intensief gebruik
  – Sterke betrouwbare folie
  – Niet-brandvertragend

 • PrimaCover Zipper Door U (zie ook de productpagina van Zipper Door U)
  – Complete stofdeur met U-rits
  – Aan te brengen op wanden en kozijnen door middel van geschikte tape (niet meegeleverd)
  – Onderzijde met geschikte tape te bevestigen aan de vloer. Hierdoor voorkomt u de verspreiding van luchtverplaatsingen via de vloer.
  – Industriële solide rits voor langdurig intensief gebruik
  – Sterke betrouwbare folie
  – Niet-brandvertragend

 • PrimaCover Zipper (zie ook de productpagina van Zipper)
  – Set van 2 zelfklevende ritsen
  – Aan te brengen op elk geschikt type folie. Universeel toepasbaar.
  – Industriële solide ritsen voor langdurig intensief gebruik
  – Voor een smalle doorgang gebruikt u 1 rits
  – Voor een bredere doorgang gebruikt u 2 ritsen
  – Opplakken – opensnijden – klaar

Bekijk alle PrimaCover Zipper-producten …>


Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een publicatie op de website van Primaverde, Benelux-distributeur van PrimaCover. Lees het hele artikel hier …>


Disclaimer bij medische toepassingen

Voor het toepassen van PrimaCover Zipper-producten geldt een disclaimer bij medische toepassingen. PrimaCover Zipper Door A, PrimaCover Zipper Door U en PrimaCover Zipper zijn ontwikkeld als stofdeur-oplossingen voor het tegenhouden van (fijn)stof tijdens bouwwerkzaamheden, renovatie en onderhoud. Hoewel wij er van overtuigd zijn van de kwaliteit en het nut van onze producten, kunnen wij geen medische claim leggen op het gebruik ervan bij het indammen van het Corona-virus. Ook speelt de handhaving van hygiënevoorschriften een rol. Wij raden u aan om de doorgangen regelmatig te desinfecteren en om de effectiviteit ervan regelmatig te controleren.