Sneller schilderen met PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies

Hoe jij sneller moet schilderen, kunnen wij jou niet leren. Maar wél hoe je de wachttijd kunt verkorten, zodat je eerder aan de slag kunt. Maak kennis met PrimaCover Evapo. Dit damp-open afdekvlies is de zelfklevende vloeistofdichte bescherming voor nieuwe en recent gelegde vloeren en trappen. Met PrimaCover Evapo behaal je de deadline, terwijl de afgedekte ondergrond ondertussen veilig kan doordrogen.

Afbouwfase

Het schilderwerk is onderdeel van de afbouwfase. Bij nieuwbouw, verbouw en renovatie komt de schilder dus aan het eind van het bouwproces. Terwijl je popelt om aan de slag te gaan, moet je vaak eerst nog wachten tot de vloer of trap doorgedroogd is. Mogelijk herken je uit ervaring dat er aansluitend druk op je ligt om de planning te behalen. Desondanks mag jouw werk er niet onder lijden en wil je kwaliteit blijven leveren. Bovendien spreekt je opdrachtgever jou er ook op aan als je de vloeren en trappen niet op de juiste manier beschermt. Dan zit je in een lastig parket, maar PrimaCover Evapo gaat jou helpen.

Met PrimaCover Evapo

Met PrimaCover Evapo kan de schilder eerder aan de gang. Je brengt dit zelfklevende damp-open afdekvlies namelijk aan op vloeren en trappen die al wel belopen mogen worden, maar nog niet helemaal zijn doorgedroogd. Hoe werkt dat? PrimaCover Evapo is voorzien van talloze membranen. Dat zijn eigenlijk een soort klepjes die maar naar één kant open kunnen. Deze zorgen voor een vloeistofdicht werkoppervlak, terwijl de ondergrond ondertussen kan blijven uitdampen en doordrogen. De dampdoorlatendheid van PrimaCover Evapo bedraagt 70gr/m2/24uur. Ideaal voor het beschermen van recent behandelde houten vloeren en pasgelegde keramische tegels.

Zónder PrimaCover Evapo

Zónder PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies heb je eigenlijk nog maar één keuze: wachten totdat de ondergrond volledig droog is. Zou je deze gevoelige ondergronden namelijk hermetisch afdekken als het droogproces nog in volle gang is, dan kan het uitdampende water niet weg. Dit hoopt zich op en kan gaan inwerken op het hout of de cementvoegen van de keramische tegelvloer. Daardoor loop je kans op verkleuring of vlekvorming. Herstellen van de ondergrond is een tijdrovende klus. Bovendien gaat deze gepaard met vertraging in de oplevering en met discussies over de reparatiekosten. Daar zit geen enkele schilder op te wachten. Je volgende schilderopdracht staat immers alweer te wachten.

Gelakte vloer of gelakte trap?

Schilderwerk houdt natuurlijk niet op bij kozijnen, deuren en muren. Heb jij de vloer of de trap gelakt? Dan wil je deze vast en zeker schadevrij opleveren. Ook als er na de schilderfase nog meer werkzaamheden plaatsvinden. Voor het beschermen van recent gelakte vloeren en gelakte trappen is PrimaCover Evapo het perfecte afdekvlies. Als vuistregel houden we aan dat je PrimaCover Evapo kunt aanbrengen zodra de lak ver genoeg is doorgedroogd en de vloer belopen mag worden. Het resterende vocht in de lak krijgt dan voldoende gelegenheid om uit te dampen. Ongeacht of dit een lak op waterbasis of solventbasis is.

PrimaCover Evapo biedt bescherming

PrimaCover Evapo biedt bescherming tegen alles waarmee schilders te maken krijgen tijdens hun werk. In de eerste plaats wil je natuurlijk dat verf, latex, water, vocht en vuil geen kans om door te dringen tot de ondergrond. Daarnaast voorkomt PrimaCover Evapo mechanische beschadigingen. Bijvoorbeeld door je trap of steiger. Maar ook door vallende gereedschappen en werkschoenen. Dankzij de uitgekiende lijmlaag blijft het afdekvlies keurig op zijn plaats liggen. Het is dus niet alleen veilig voor de ondergrond, maar ook voor de mensen die er op werken. Met PrimaCover Evapo voorkom je gedoe. Afdekken loont, want herstellen is kostbaarder.

Informatie

PrimaCover Evapo is verkrijgbaar in rollen van 50 of 25 meter. Je vindt ze bij jouw schildersgroothandel, professionele bouwmarkt of ijzerwarengroothandel. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons behulpzame adviseursteam! Succes met het behalen van je planning!