Waarmee natuursteen afdekken en beschermen?

Natuursteen is kwetsbaar voor beschadigingen vanwege zijn poreuze structuur en relatief hoog kalkgehalte. Daarom is het belangrijk dat je het oppervlak beschermt tegen beschadigingen voordat je aan het werk gaat. Je kunt natuursteen echter niet zomaar met elk materiaal afdekken. Want voor je het weet, zitten er onherstelbare aftekeningen in het oppervlak. Hoe dat zit en wat ertegen te doen is, leggen we hier uit.

Natuursteen is gevormd uit organische stoffen en mineralen in de bodem. Dat maakt het een relatief gevoelig materiaal. Het is daarom belangrijk om tijdens bouw, renovatie of onderhoudswerkzaamheden rekening te houden met de kwetsbaarheid van het materiaal. Natuursteen – zowel recent gelegd als bestaand – bevat altijd een percentage vocht en is dus nooit volledig doorgedroogd. Vocht heeft de neiging om te willen ontsnappen (uitdampen) en neemt daarbij minuscule kalkdeeltjes mee naar het oppervlak. Zou je natuursteen hermetisch afdekken tijdens je werkzaamheden, dan loop je het risico dat de kalkafzetting zorgt voor witte aftekeningen. Deze zijn niet te herstellen. Bescherm natuursteen vloeren en trappen daarom met een afdekmateriaal dat de ondergrond gelegenheid geeft om uit te dampen.

PrimaCover Active is een zelfklevend ademingsactief vloeistofdicht afdekvlies. Daarmee bescherm je de ondergrond tegen beschadiging door water, lak, latex, vallende gereedschappen, klimmateralen, etc. Ondertussen kan de vloer blijven ademen (1,2l/m2/24uur), zodat je aftekeningen en beschadigingen voorkomt.

Ook PrimaCover Defend afdekvilt is geschikt voor het beschermen van natuursteen. Dit 4mm dikke, ultrastevige afdekmateriaal biedt een 100% damp-open bescherming tegen mechanische beschadigingen.

Lees hier de uitgebreide informatie over het veilig afdekken en beschermen van natuursteen …>