Met PrimaCover Evapo kan de schilder snel aan de gang

De meeste schilders zitten niet om werk verlegen. Bij nieuwbouw en bij winterschilderprojecten is het fijn om snel aan de gang te kunnen en efficiënt te kunnen werken. Dus zonder herstelkosten, zonder tijdverlies en zonder het gevaar de opleverdatum te overschrijden. Daarom beschermt u – voordat u aan het werk gaat – vloeren en trappen tegen verf en beschadigingen. Maar wat als die vloer nog te nieuw is om vochtdicht af te sluiten? Neem in dat geval geen risico: gebruik PrimaCover Evapo. Dit zelfklevende damp-open afdekvlies beschermt de ondergrond tegen vocht, verf, latex en mechanische beschadigingen, maar geeft de ondergrond ondertussen de gelegenheid om door te drogen.

Damp-open afdekvlies

Eenmaal uitgerold is PrimaCover Evapo gemakkelijk te herkennen aan zijn blauwe kleur. Dit zelfklevende damp-open afdekvlies is speciaal ontwikkeld voor recent gelegde en pas behandelde vloeren, zoals hout en parket. Maar ook een pas gelegde keramische vloer bevat vocht. Zou u deze gevoelige ondergronden dampdicht afdekken, dan ligt het risico van verkleuring of vlekvorming op de loer. Herstellen van de ondergrond is een tijdrovende klus die gepaard gaat met vertraging in de oplevering en met discussies over de reparatiekosten. Om dit te voorkomen, is PrimaCover Evapo de juiste oplossing. Deze heeft namelijk een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. Ideaal voor het beschermen van vloeren en trappen die al wel belopen mogen worden, maar nog niet helemaal zijn doorgedroogd.

Beschermen

Door deze manier van beschermen krijgen verf, latex, vocht en vuil geen kans om door te dringen tot de ondergrond. Het polyestervlies is bovendien schokabsorberend. Daardoor voorkomt PrimaCover Evapo mechanische beschadigingen aan de ondergrond. Deze worden bijvoorbeeld veroorzaakt door trappen, steigers, vallend gereedschap en werkschoenen.

Kruipruimte

Als er sprake is van een kruipruimte onder de vloer, is PrimaCover Evapo ook aan te raden. Vanuit een kruipruimte kan immers ongemerkt vochtige lucht opstijgen. Zelfs als de vloer niet recent gelegd of aangebracht is, kan dit vocht zich ophopen als de vloer hermetisch is afgedekt. PrimaCover Evapo voorkomt dit probleem. Want zeg nou zelf; geen enkele schilder wil achteraf een onverwachte discussie over herstelkosten en meerwerk terwijl er al lang weer een nieuwe opdracht wacht?

Meer informatie

PrimaCover Evapo vindt u bij uw schildersgroothandel, professionele bouwmarkt of ijzerwarengroothandel. Voor meer informatie kunt u gerust bellen of mailen met Primaverde. Kijk hier voor de contactgegevens.

Klik hier voor alle informatie over PrimaCover Evapo … >