Niet-zelfklevend afdekmateriaal met kaarsrechte randen: PrimaCover Combi

Niet alle PrimaCover afdekmaterialen zijn zelfklevend. PrimaCover Combi is een niet-zelfklevend afdekmateriaal voor bestaande vloeren. Het bestaat uit een stevige antislip PE-folie met daarop een laag absorberend spinvlies. Dit product wordt veel gebruikt door stukadoors en schilders. Zowel voor het geheel als gedeeltelijk afdekken van de vloer bij renovatie- en schilderwerkzaamheden.

Leggen

Het leggen van PrimaCover Combi lijkt op de verwerking van kartonnen stucloper. Maar verder houdt elke vergelijking op. De samenstelling is namelijk totaal anders. Geen zwaar karton, maar een stevige (en toch lichtgewicht) PE-folie waar geknoeid water en oplosmiddel niet doorheen dringen. De absorberende spinvlies toplaag zorgt er voor dat verf, latex en water zich niet onnodig over de vloer verspreiden. En omdat deze in de toplaag van het afdekmateriaal trekken, zal de schilder er niet over uitglijden. Veiligheid voor alles dus.

Voor een kamerbrede bescherming brengt u de banen PrimaCover Combi aan met steeds 10 cm overlap. De naden fixeert u met geschikte tape.

Verplaatsbaar

Omdat PrimaCover Combi niet-zelfklevend is, is het verplaatsbaar. Ideaal voor onderhoudswerkzaamheden die bestaan uit kleine schilderwerken. U kent het wel: een deur hier, een kozijn daar. Allemaal werkzaamheden die zich steeds op een beperkt aantal vierkante meters afspelen, maar waar een adequate bescherming van de ondergrond nog altijd super-belangrijk is om beschadigingen en discussies over herstelkosten te voorkomen.

Vanwege het ontbreken van een lijmlaag raadt leverancier Primaverde dit product overigens niet aan voor toepassing op trappen. In het PrimaCover-assortiment zijn voldoende zelfklevende alternatieven voorhanden die geschikt zijn voor gebruik op trappen.

Kaarsrecht

PrimaCover Combi heeft kaarsrechte randen. Daardoor kan het materiaal bij schilderwerkzaamheden strak tegen wanden en plinten gelegd worden. De vloer is dus van rand tot rand beschermd.

Verwijderen

PrimaCover Combi is na gebruik compact op te vouwen voor afvalverwijdering. Dat betekent voor u dus een efficiënt gebruik van containers.

De eigenschappen van PrimaCover Combi op een rij

  • absorberende pluisvrije spinvlies toplaag
  • anti-slip onderzijde van stevige ondoordringbare PE-folie
  • niet-zelfklevend
  • lichtgewicht
  • kaarsrechte randen
  • beschermt tegen vuil, verf en vocht
  • gemakkelijk op te vouwen tijdens afvalverwijdering