PrimaCover Lite: zelfklevende vloerbescherming voor de lichtere toepassingen

Bezoekers aan BouwBeurs Utrecht maakten afgelopen februari kennis met een spiksplinternieuw afdekvlies voor vloeren: PrimaCover Lite! De naam verklapt de toepassing natuurlijk al: PrimaCover Lite is een zelfklevende vloerbescherming zonder poespas. Dit afdekvlies is speciaal ontwikkeld voor lichte tot middelzware projecten en klussen waarbij je wél wilt kunnen vertrouwen op een geschikt afdekmateriaal, maar waarbij je het beschadigingsrisico niet zo heel groot inschat. Misschien zou je bij dergelijke werkzaamheden normaal gesproken kartonnen stucloper neerleggen. Maar omdat de prijzen voor karton de pan uit rijzen, is het logisch dat je zoekt naar een alternatief. Zoek niet verder, want PrimaCover Lite kan de vergelijking met kartonnen stucloper prima aan!

PrimaCover_product_info Kijk op de productpagina van PrimaCover Lite >

Beschermen van doorgedroogde harde vloeren

PrimaCover Lite is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van doorgedroogde harde vloeren tegen lichte tot middelzware beschadigingen. Dus overal waar je normaal gesproken kartonnen stucloper zou neerleggen, kun je ook PrimaCover Lite gebruiken. Bovendien heeft deze vloerbeschermer een aantal voordelen ten opzichte van stucloper:

Voordeel 1: lichtgewicht

Wat zien gebruikers van stucloper als een van de belangrijkste nadelen? Het gewicht van de rollen! Omdat PrimaCover Lite lichtgewicht is, neem je zo enkele rollen onder de arm naar binnen. Ook bij het uitrollen en positioneren is het lichte gewicht een voordeel.

Voordeel 2: vloeistofdicht

Deze nieuwe PrimaCover vloerbeschermer is vloeistofdicht. Een eigenschap die je misschien ook van je stucloper verwacht. Toch is vloeistofdichtheid voor stucloper minder vanzelfsprekend dan je denkt. Dat komt omdat karton van zichzelf waterdoorlatend is. De plastic toplaag van stucloper is relatief dun, dus bij de kleinste beschadiging of slijtplek sijpelt je verf, latex, water of andere vloeistof rechtstreeks op de ondergrond. De randen van je kartonnen stucloper zijn poreus. Dus die moet je goed beschermen tegen vloeistoffen, omdat deze anders in het karton trekken en de ondergrond alsnog aantasten. De toplaag bestaat uit oplosmiddelbestendige PE-folie. Deze is beter opgewassen tegen slijtage en beschadigingen. In vergelijking tot kartonnen stucloper is PrimaCover Lite dus stabieler en prima bestand tegen vloeistoffen.

Voordeel 3: dempend

De polyester vlieslaag van gerecyclede vezels geeft PrimaCover Lite een dempende werking. Dat helpt om mechanische beschadigingen aan de ondergrond te voorkomen. Bovendien draagt een dempend afdekmateriaal bij aan een comfortabele werkomgeving.

Voordeel 4: zelfklevend

Net als de meeste PrimaCover afdekvliezen, is ook PrimaCover Lite zelfklevend. De lijmimpregnering hecht precies genoeg aan de ondergrond. Daardoor blijft dit afdekvlies beter op zijn plek liggen. Je kunt dus met een geruster gevoel aan de slag, in de wetenschap dat je vloerbescherming niet onverwacht wegschuift en de ondergrond alsnog bloot komen te liggen. Een zelfklevend afdekmateriaal heeft natuurlijk nóg een voordeel: veiligheid voor jou en je collega’s.

De toepassingen van PrimaCover Lite

Wat zijn nou de specifieke toepassingen van PrimaCover Lite? Om te beginnen is het een allemansvriend. Het is de instapper in ons assortiment. Ideaal voor projecten waarbij vloerbescherming een sluitpost in de calculatie is, maar waar je het toch niet goed aandurft om helemaal niets op de grond te leggen. Goed om te weten dat PrimaCover Lite bescherming biedt tijdens montage, schilderwerken en vergelijkbare lichtere toepassingen. Je kunt onbeschadigd en niet-vervuild afdekvlies gerust meerdere keren hergebruiken. Eigenlijk zoals je dat met stucloper ook gewend bent.

Productinformatie en verkooppunten

Je vindt alle productinformatie op de productpagina van PrimaCover Lite. De verkooppunten van dit nieuwste afdekvlies zijn de professionele bouwmarkten, ijzerwarengroothandels of schildersgroothandels. Je kunt je vragen natuurlijk ook stellen aan het behulpzame adviseursteam van Primaverde BV. Onze contactgegevens vind je hier. Wij beantwoorden je vragen met plezier!

PrimaCover_product_info Kijk op de productpagina van PrimaCover Lite >