Het geheim van tapijtfolie

Heeft u ooit een tapijt proberen te beschermen met een standaard afdekfolie of met karton? Dan weet u dat uw tapijtbescherming op een gegeven moment zal gaan ‘weglopen’ en dus geen afdoende bescherming meer biedt. Vuil, verf en vocht krijgen op dat moment de kans om het tapijt te beschadigen. PrimaCover Carpet tapijtfolie is anders. Een van de geheimen betreft de bijzondere lijmlaag. Het doel: veiligheid bij aanbrengen, werken en verwijderen.

Tapijt

Om te begrijpen waarom niet iedere beschermfolie hecht op tapijt, eerst een kleine uitleg. Tapijt wordt gemaakt door een drager te voorzien van bundeltjes garen, de zogeheten polen. Ongeacht of het een kortpolig of langpolig tapijt betreft, steken de toppen van de polen boven de drager uit, als een soort minuscule veerkrachtige armpjes die allemaal in dezelfde richting wijzen. Op het moment dat deze belast worden – bijvoorbeeld door er karton of plastic op te leggen – hebben deze de neiging om terug te veren en het object een klein stukje verderop te leggen.

Speciale lijmlaag

Nu het geheim van PrimaCover Carpet. Het gaat er niet alleen om dat deze zelfklevende antislip tapijtfolie een deugdelijke bescherming biedt aan de ondergrond. Minstens zo belangrijk is de speciale lijmlaag, waaraan veel onderzoek is voorafgegaan. Onder een microscoop zou u ontdekken dat deze polymeer relatief dik is. De initiële kleefkracht is bovendien relatief hoog. PrimaCover Carpet is daardoor krachtig genoeg om goed te hechten aan de tapijtpolen, zonder dat de lijm tússen de vezels kan komen. Dat is de reden waarom PrimaCover Carpet na het werk gemakkelijk kan worden weggehaald zonder lijmresten achter te laten.

Belast

Wat gebeurt er als PrimaCover Carpet wordt belast door werkschoenen en andere objecten? Waar elk ander afdekmateriaal verschuift zodra dit belast wordt, zal PrimaCover Carpet op die drukpunten alleen nog maar beter hechten op de tapijtpolen. Als de folie wat langer ligt, ook zonder dat deze wordt aangedrukt, zal de hechting optimaliseren. De folie zal dus niet weglopen tijdens de werkzaamheden.

Vloeren en trappen

PrimaCover Carpet is zelfklevend, heeft tot zelfs licht vochtige omstandigheden een antislip-werking en is veilig toe te passen op tapijt gedekte vloeren en trappen. Uiteraard is deze tapijtfolie bestand tegen vuil, verf en vocht.

Meer over de producteigenschappen en technische informatie van PrimaCover Carpet tapijtfolie leest u hier >

Zo verwerkt u dit product: ga naar de film >