Niet-zelfklevende vloerbescherming? De 5 voordelen van PrimaCover Combi.

Stucloper en schildersvlies in één

Er zijn soms redenen om te kiezen voor een niet-zelfklevende vloerbescherming. Een afdekmateriaal zonder lijmlaag hecht zich namelijk niet aan de ondergrond en is dus gemakkelijk verplaatsbaar. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn bij kleine schilder- en onderhoudsklussen. Wie denkt aan een verplaatsbaar afdekmateriaal, denkt snel aan traditionele kartonnen stucloper, terwijl er een betere oplossing is. PrimaCover Combi is speciaal ontwikkeld voor schilders, stukadoors, spuiters, installateurs en onderhoudsmonteurs die eisen stellen aan hun niet-klevende vloerbeschermer. Bijvoorbeeld als het gaat om veiligheid en verwerkingsgemak. We hebben de 5 voordelen van PrimaCover Combi voor jou op een rijtje gezet.

Onderzijde zonder lijmlaag

PrimaCover Combi heeft een onderzijde zonder lijmlaag. Daardoor is het een opvallend item in ons productaanbod. Want waarschijnlijk ken je PrimaCover van ons uitgebreide assortiment zelfklevende afdekvliezen en zelfklevende afdekfolies. Daardoor ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van het voordeel dat je met onze zelfklevende producten niet alleen vloeren, maar ook trappen veilig beschermt. Vanwege de hechting op de ondergrond bevelen we een afdekmateriaal zonder lijmlaag echter niet aan voor de toepassing op trappen. PrimaCover Combi is dus uitstekend geschikt voor vloeren en kan binnen die toepassing rekenen op zijn eigen fans. En niet te vergeten… PrimaCover Combi heeft maar liefst 5 enorme voordelen in vergelijking tot traditionele kartonnen stucloper.

Wanneer een verplaatsbare vloerbescherming?

Wanneer kies je voor een verplaatsbare vloerbescherming? Het antwoord: als je wat flexibeler wilt zijn in het neerleggen ervan. Ook de zelfklevende afdekmaterialen van PrimaCover zijn natuurlijk prima te herpositioneren en desgewenst te verplaatsen. Maar omdat PrimaCover Combi zich niet hecht aan de ondergrond, verplaats je het gemakkelijker van plek naar plek. Handig voor schilders die slechts enkele kozijnen of deuren willen aflakken of voor technische bedrijven bij kleine montagewerkzaamheden. Verder is een niet-klevend afdekmateriaal iets universeler in gebruik; in principe is het namelijk geschikt voor elke doorgedroogde ondergrond.

Neem een kijkje op de productpagina van PrimaCover Combi >

Voordeel 1:
Lichtgewicht afdekmateriaal

PrimaCover Combi is een lichtgewicht afdekmateriaal. Eigenlijk is het stucloper en schildersvlies in één. Deze combinatie zorgt voor een lichtgewicht afdekmateriaal met hoge beschermende kwaliteiten. Bovendien is PrimaCover Combi dankzij zijn lage gewicht uitstekend hanteerbaar. Bijvoorbeeld bij het inladen en uitladen. Maar ook bij het meenemen naar de werkplek. Met een rol kartonnen stucloper is dat bepaald geen feest. Om nog maar te zwijgen over arboregels natuurlijk.

Voordeel 2:
Absorberende pluisvrije toplaag

De absorberende toplaag van PrimaCover Combi is gemaakt van pluisvrij spinvlies. Daardoor is het geschikt voor de schilder. Het levert bovendien meteen een aantal pluspunten op. Zo blijven water, verf en andere vloeistoffen niet op het oppervlak liggen. Deze trekken namelijk in de absorberende toplaag, zodat ze zich niet verder over het vloeroppervlak kunnen verspreiden. Vanzelfsprekend vergroot dit ook de veiligheid voor de mensen die er op aan het werk zijn. Zelfs na het knoeien van vloeistof blijft het oppervlak namelijk antislip.

Voordeel 3:
Gemakkelijk verwerkbaar

PrimaCover Combi is gemakkelijk verwerkbaar. Het uitrollen gaat bijna als vanzelf. Het materiaal krult bijvoorbeeld niet op. De kaarsrechte randen laten zich strak langs de muren leggen. Omdat ook de uiteinden vlak op de vloer blijven liggen, is het niet per se nodig om het afdekmateriaal met tape aan de vloer te monteren. Het is geschikt voor zowel grote als kleinere (deel)projecten. Gebruik 10 cm overlap bij grotere oppervlakken en verbind de naden met een geschikte tape voor een ononderbroken bescherming. Na gebruik laat PrimaCover Combi zich gemakkelijk en compact opvouwen, waardoor het minder ruimte in de afvalcontainer inneemt.

Voordeel 4:
Solide structuur

PrimaCover Combi bestaat uit twee lagen: een toplaag van spinvlies met daaronder een stevige ondoordringbare antislip PE-folie. Waar de structuur van kartonnen stucloper bestaat uit korte vezels die hun onderlinge hechting kunnen verliezen onder invloed van vocht, is de structuur van PrimaCover Combi heel stabiel. Dus ook onder invloed van vloeistoffen. Water en verf krijgen daardoor geen kans om door te dringen tot de ondergrond.

Voordeel 5:
Representatief

Het uiterlijk van PrimaCover Combi is representatief. De materiaalkleur is altijd wit. De breedte en samenstelling is iedere keer gelijk. Zéker in bepaalde sectoren vinden opdrachtgevers dit belangrijk. Denk aan openbare gebouwen, hotels en ziekenhuizen. Ook voor jou is het wellicht een prettige bijkomstigheid dat je vooraf met zekerheid weet hoe het afdekmateriaal eruitziet dat je op de vloer van je project legt.


Vergelijking PrimaCover Combi – traditionele kartonnen stucloper

PrimaCover CombiTraditionele kartonnen stucloper
Lichtgewicht afdekmateriaal
Een lichtgewicht rol PrimaCover Combi afdekmateriaal is prima hanteerbaar tijdens transport en verwerking.
Hoog gewicht
Een rol kartonnen stucloper is zwaar en daardoor lastig hanteerbaar.
Absorberende pluisvrije toplaag
Gemorste vloeistoffen, zoals water en verf, trekken in de spinvlies toplaag. Dit levert ook nog eens een veiliger antislip loopoppervlak op. Deze toplaag is trouwens pluisvrij en dus ideaal bij schilderwerken.
Gladde toplaag
Gemorste vloeistoffen blijven op de stucloper liggen. Daardoor kunnen ze zich gemakkelijker verspreiden over de rest van de vloer. Bovendien wordt het oppervlak van stucloper glad en onveilig zodra er vloeistof op ligt.
Gemakkelijk verwerkbaar
De randen zijn kaarsrecht en scherp. Het afdekmateriaal krult niet op bij het afrollen. Het is geschikt voor grote en kleinere oppervlakken. Na gebruik is PrimaCover Combi gemakkelijk op te vouwen voor een efficiënt gebruik van de afvalcontainer.
Stug karton
Stucloper is gemaakt van stug karton. Dit heeft de neiging tot omkrullen. Het risico daarvan is dat de ondergrond bloot kan komen te liggen. Bovendien ligt struikelgevaar op de loer. Stucloper is een volumineus materiaal en zorgt dus voor een minder efficiënt gebruik van de afvalcontainer.
Solide structuur
PrimaCover Combi is een combinatie van spinvlies met een onderzijde van een stevige ondoordringbare antislip PE-folie. De structuur van dit afdekmateriaal is ongevoelig voor vloeistoffen, zoals water en verf.
Verliest structuur onder invloed van vocht
Er bestaan stuclopers met en zonder kunststof coating op de kartonnen drager. Maar als karton eenmaal nat wordt, wordt het papperig en verliest het zijn beschermende werking.
Representatief afdekmateriaal
PrimaCover is een representatief afdekmateriaal. Wit van kleur en altijd gelijk van breedte. De praktijk leert dat opdrachtgevers dit erg op prijs stellen. Het is voor hen een teken van professionaliteit en zorgvuldigheid.
Wisselende uitvoeringen
Kartonnen stucloper kent wisselende uitvoeringen. Hoe het eruit ziet is dus vaak een verrassing. Ook de rolbreedte is wisselend. Daardoor is het niet voor elke opdrachtgever geschikt.

Informatie over PrimaCover Combi

Meer informatie over PrimaCover Combi vind je op de productpagina. Bovendien staat het PrimaCover-adviseursteam voor je klaar als je meer wilt weten over de verwerking van dit product of als jij je wilt laten informeren over PrimaCover Combi in jouw specifieke praktijksituatie. Neem dus gerust contact op met Primaverde.

Hier vind je de productpagina van PrimaCover Combi >