Nieuw : PrimaCover Standard FR vlamvertragend afdekvlies

Dit zelfklevend afdekmateriaal voldoet aan de norm EN 13501-1 Bfl s1

Soms is enkel een betrouwbare bescherming voor vloeren en trappen tijdens uw werkzaamheden niet genoeg. In bepaalde omstandigheden stellen opdrachtgevers namelijk aanvullende eisen aan de brandveiligheid. Speciaal daarvoor is er nu PrimaCover Standard FR vlamvertragend afdekvlies. Dit zelfklevend afdekmateriaal voldoet aan de norm EN 13501-1 Bfl s1. Zoals u mag verwachten, biedt PrimaCover in de eerste plaats een veilige bescherming aan vloeren en trappen tegen vocht, verf en mechanische beschadigingen. Maar als u bovendien ook wilt voldoen aan de brandveiligheidseisen kunt u eigenlijk niet om dit unieke vlamvertragende afdekvlies heen.

Vlamvertragend afdekvlies

PrimaCover Standard FR (Flame Retardant) is een vlamvertragend afdekvlies dat voldoet aan de norm EN 13501-1 Bfl s1. Tijdens uitgebreide tests is namelijk vastgesteld dat ons product zeer moeilijk brandbaar is. Dat is een belangrijke eis als u de ondergrond wilt afdekken in bijvoorbeeld openbare gebouwen, medische instellingen, hotels en maritieme omgevingen. Opdrachtgevers kunnen u namelijk verplichten tot het gebruik van brandpreventieve maatregelen tijdens werkzaamheden, zoals bouw, afbouw, renovatie, schilderwerken en (technisch) onderhoud. Dit vlamvertragend afdekmateriaal zorgt voor extra veiligheid voor mensen en gebouwen en een beperking van het risico op calamiteiten.

Ga naar de productpagina van PrimaCover Standard FR >

Veilige bescherming van vloeren en trappen

Natuurlijk is brandveiligheid alléén niet genoeg; u kiest PrimaCover Standard FR voor een veilige bescherming van vloeren en trappen. Met dit vlamvertragend afdekvlies voorkomt u beschadigingen door bijvoorbeeld puin, vuil, vocht, verf, latex, ladders, steigers, bouwmaterialen, vallende gereedschappen en slijpsel. Net als de overige De hechting is uitstekend op doorgedroogde harde ondergronden. Denk aan keramische tegels, gietvloeren, beton en hout. Het vlies rolt gemakkelijk uit en heeft precies genoeg kleefkracht. Het is ideaal voor zowel grote als kleine werkzaamheden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij schilderwerken of kleine onderhoudswerkzaamheden, volstaat vaak al een enkele baan. Met een overlap van 10cm vormt u met meerdere banen bovendien een ononderbroken, vochtwerende afdeklaag waarmee u de gehele vloer veilig beschermt.

De belangrijkste eigenschappen

  • Vlamvertragend afdekvlies (volgens norm EN 13501-1 Bfl s1)
  • Vloeistofdicht
  • Schokabsorberend
  • Zelfklevend
  • Herbruikbaar
  • Gemaakt van gerecyclede polyestervezels
  • Verkrijgbaar in diverse afmetingen

Meer informatie

Wilt u meer weten over PrimaCover Standard FR vlamvertragend afdekvlies? Kijk op de productpagina voor meer informatie. Of neem contact op met het adviseursteam van Primaverde BV.

Ga naar de productpagina van PrimaCover Standard FR >