Veilig ademend afdekmateriaal voor de schilder: PrimaCover Active

Schilderwerken zijn de laatste stap bij bouw, verbouwing en renovatie. Daardoor zit het werk van de schilder vaak dicht tegen de deadline aan. En juist dán kan er – bijvoorbeeld door haast of door simpele pech – nog wel wat misgaan. Immers: het risico op beschadigingen door een steiger, trap, gevallen kwast of omgestoten verfblik is altijd aanwezig. Bent u schilder, dan kiest u natuurlijk voor een betrouwbaar afdekmateriaal. Maar wist u dat u niet elke ondergrond hermetisch kunt afdekken? Met nieuwe vloeren en trappen van natuursteen of zichtbeton moet u bijvoorbeeld extra voorzichtig zijn. Als deze nog niet volledig zijn doorgedroogd, is het belangrijk om deze met een zelfklevend ademend afdekvlies te beschermen. Maak daarom kennis met PrimaCover Active.

Natuursteen vloeren en trappen

Schilders die elk risico op beschadiging willen uitsluiten, zullen vloeren en trappen afdekken, ongeacht het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Dat geldt helemaal voor natuursteen vloeren en trappen. Ten eerste is natuursteen een kwetsbaar materiaal met een open structuur. Dat wil zeggen dat het van nature poreus is en dus gevoelig is voor zuren en andere agressieve vloeistoffen, zoals verf. In veel gevallen krijgen natuursteentegels weliswaar een beschermende oppervlaktebehandeling, maar de (zaag)randen zijn meestal onbeschermd. Afdekken is alleen al om die reden dus zeer belangrijk.

Recent gelegd natuursteen

Maar bij het afdekken van recent gelegd natuursteen is nog eens extra zorgvuldigheid noodzakelijk. Waarom? De lijm of specie heeft tijd nodig om uit te dampen. Het vocht kruipt tijdens het droogproces omhoog en activeert de kalk die in het natuursteen aanwezig is. De open structuur van natuursteen functioneert daarbij als een stelsel van talloze kanaaltjes. Zou u het natuursteen oppervlak hermetisch afsluiten, dan ontstaat het risico van vlekken en randaftekeningen. Deze beschadigingen zijn meestal onherstelbaar. Dat levert niet alleen vertraging op bij de oplevering van het bouwproject, maar ook een fikse discussie over de herstelkosten. U voorkomt dat door veilig te kiezen voor PrimaCover Active. Dit is een zelfklevend ademend afdekvlies (waterdoorlatendheid 1,2l/m2/24uur) dat vloeren en trappen beschermt tegen vocht, verf en mechanische beschadigingen.

Zichtbeton

Ook recent aangebrachte vloeren van zichtbeton zijn nog niet onmiddellijk doorgedroogd. Ook daarvoor geldt dat het afdekken dient te gebeuren met een ademend vlies. De risico’s bij het hermetisch afsluiten van het oppervlak zijn hier vergelijkbaar met die van natuursteen. Dat wil zeggen: ook hier kan zich vocht verzamelen aan het oppervlak, waardoor aftekeningen op de verse zichtbeton vloer ontstaan. In het geval van zichtbeton is het effect extra rampzalig. Deze vloer bestaat namelijk uit één aaneengesloten vloeroppervlak, waardoor reparaties duur en nauwelijks onzichtbaar zullen zijn. PrimaCover Active beperkt ook in dit geval het risico op discussies over schuld en herstelkosten. PrimaCover Active geeft zichtbeton vloeren namelijk de kans om door te drogen. Zodra de fabrikant van de vloer het verantwoord vindt, kan de schilder dus aan de slag. Op die manier verkort u de wachttijd in de afwerkfase.

De eigenschappen van PrimaCover Active ademend afdekvlies:

  • ademend afdekvlies (1,2l/m2/24uur)
  • absorberende toplaag
  • schokabsorberend
  • vloeistofdicht
  • zelfklevend
  • antislip
  • lichtgewicht
  • beschermt tegen vuil, verf en vocht
  • geschikt voor vloeren en trappen

Bekijk de productpagina van PrimaCover Active